2024.04.04. állás szerinti órarend

 

2024 Áprilisában induló edzésekről GY.I.K.

  1. Mikor kezdődnek a tavaszi edzések?

A tervezett kezdés 2024.04.15-én hétfőn lesz. Ezt az időjárás befolyásolhatja mivel a pálya esetleg nem tud időben elkészülni, de a csúszás max 1 hét lesz. Ezt jelezni fogom a gyerek edzések facebook csoportban is (erről bővebb infó lejjebb).

2. Hol vannak az edzések?

Az edzések a Gyömrő Tenisz Klub pályáján lesznek megtartva, ami a Táncsics M. úti régi foci pálya mellett található (mostani rögbi pálya).

3. Mennyibe kerülnek az edzések? Hogyan kell fizetni?

Az edzések díja a edzői díjból illetve pályadíjból állnak össze. Az edzői díj alkalomra értendő, pályadíj pedig hónapra. Az tanfolyamos edzéseket előre fizetéssel és havi díjban lehet rendezni.

A havi díj, az adott hónapban (első naptól az utolsóig) edzésszám plusz a havi pályadíj összege adja.   

Tehát ha heti 1x 1,5 órás csoportos edzésre fog járni a gyermek, akkor a havi díj 4000 Ft x alkalom + 6000 Ft a pályadíj.

A pályadíj állandó, tehát a fél hónapoknál is 6000 Ft. 

4. Hogyan tudom rendezni a havi díjat?

Számla alapján fogod tudni rendezni utalással és készpénzben is. FONTOS, hogy újak esetében az első edzés alkalom előtt ez megtörténjen. A továbbiakban a számlán szereplő határidő lesz a mérvadó. Ha készpénzes fizetést választasz, akkor annyit kérnénk, hogy névvel és összeggel ellátott (PONTOS ÖSSZEGET TARTALMAZÓ) borítékban add át az edző számára!

5. Mi történik azokkal az alkalmakkal, amikor nem tud gyermekem menni edzésre?

Az edzés látogatási szabályzatban részletesen megtalálod a pótlási lehetőségeket és feltételeket. Összességében a lemondási határidőn kívül mondjátok le az edzést, abban az esetben pótolható. Egyéni, páros, csoportos edzéseket eltérő módon és feltételekkel tudjátok pótolni, de ezt az edzés látogatási szabályzatban megtaláljátok részletesen kifejtve.

6. Ha tudjuk előre, hogy nem fog tudni bizonyos alkalmakkor menni gyermekem, le lehet vonni a havi díjból?

Nem sajnos. A havi díj az mindenkinek állandó. Csak abban az esetben változik, ha a megkezdett hónap előtt óraszámot vagy edzésformát váltotok illetve kiiratkoztok az edzésekről. Az előre jelzett hiányzásokat más csoportoknál, időpontban lehetséges pótolni. Részletek szintén az edzés látogatási szabályzatunkban.

7. Ha rossz az idő akkor is van edzés? Honnan tudjuk hogy elmarad?

Ha szakad az eső vagy viharos idő van az edző jelzi felétek ha elmarad az edzés, a szezon elején létrehozott facebook messenger csoportban. Ennek pótlási lehetőségeit illetve feltételeit szintén az edzés látogatási szabályzatban találod meg részletesen. Ha az edző nem jelzi az ellenkezőjét számítsatok rá, hogy aznap van edzés!

8. Mi a helyzet az ünnepnapokkal, iskolai szünetekkel?

A tanév közbeni szünetekben és ünnepnapokon MINDIG van edzés változatlanul (húsvét, május 1., tavaszi szünet is! stb.). Egyedül a nyári szünet alatt szünetelnek az edzések (tanfolyamos formájában legalábbis). Nyáron egyéni bejelentkezés alapján és időpontban lehet folytatni az edzéseket, akár egyéni vagy páros formában. 

9. Hányan vannak egy csoportos edzésen?

Egy csoportos edzésen maximum 6 fő lehet, ennél többen csak haladó csoportjainkban lehetnek  (itt maximálisan 8 fő). Előfordulhat változó létszám egy-egy edzésen mivel mindenkinek van lehetősége pótolni más csoportokban, de csak is akkor, ha csoport ezzel együtt nem éri el a maximálisan megszabott létszámot.

10. Mi az hogy piros, narancs, zöld és kemény labdás edzés?

A tenisz nagyon magas mozgási koordinációt, anticipációt, gyors helyzetfelmérést, pontosságot igénylő sportág, amit kezdőként (főleg kis gyerekként) nagyon nehéz egyszerre összerakni. A kezdők illetve pici gyerekek gyorsabb sikerélményhez jutnak ha puhább lasztikkal és kisebb pályán és ütővel kezdenek el tanulni játszani (ez nem vonatkozik már gimnáziumi korosztályú tanítványokra). Ezért használjuk az úgynevezett play and stay módszert aminek a lényege, hogy mindenki saját korosztályához és tudásszintjéhez és egyéni testadottságokhoz mérten tud elkezdeni ismerkedni a tenisszel. A kemény felnőtt labdához képest  pl. piros labdában csak 25% nyomás van, illetve nagyobb méretű. A narancs labdában 50%, a zöld labdában 75% nyomás uralkodik ezeknek a mérete azonban már megegyezik a felnőtt kemény sárga labdáéval. További információkért kattints ide: Play And Stay 

11. Nyáron van-e táborotok?

Igen, de csak és kizárólag már edzésre járó gyerekeknek. Ennek oka, hogy egy pályánk és egy edzőnk van, ezért egy nagyobb létszámú táborban nem tudunk teljesen kezdőkkel foglalkozni. A táborok idejét, díját a facebook-os zárt gyerek tenisz csoportban találhatsz információt.

12. Hétvégén is vannak edzések?

Mivel főállásban tartjuk az edzéseket, a hétvége nekünk is pihenő időszak. Hétvégén csak és abban az esetben vannak edzések, ha időjárás vagy edzői betegség/elfoglaltság miatt elmaradt alkalmat kell pótolni. Tehát hétvégére nincs lehetőség edzésre járni.

13. Ki/kik tartják az edzéseket?

Az elmúlt években Móré-Lipták Júlia tartotta az edzéseket. Baba érkezése miatt 2024-es kinti szezonban (tavasz, nyár, ősz) egyelőre ideiglenesen Barta Boglárka, a TF teniszedző szakos hallgató fogja tartani az edzéseket. Fizetéssel, adminisztrációs munkákkal, panaszokkal, észrevételekkel továbbra is Julit kell keresni. Itt megtalálod mindkettőnk bemutatkozását.

14. Az edzéseken kívül, hogyan lehet használni a pályát? Van erre lehetőség?

Igen, van. Klubunkba egy éves tagdíj fizetésével tudtok belépni. Ennek díját és feltételeit itt találjátok.

Ha úgy döntötök beléptek, ebben az esetben természetesen az edzéseken nem kell külön pályadíjat fizetni.

15. Nincs semmilyen felszerelésünk. Mit kell vinni az első órára?

A teniszütőt, labdákat stb. a klub biztosítja. Ha szeretnétek majd beruházni egy ütőre szívesen segítünk, de nem érdemes rögtön elrohanni az első sportboltba egyért, mert sajnos néha elég silány minőségűek az olcsóbb ütők illetve több paramétere is van egy teniszütőnek, amit érdemes szem előtt tartani. A régi padlásról levett ütőkkel is csínyán kell bánni, de ha elhozzátok szívesen ránézünk és megmondjuk hogy alkalmas-e játékra vagy sem.

Az első órára Nektek csak egy üveg vizet, kényelmes (sportos melegítős) évszaknak megfelelő ruházatot és egy nem túl sima és rücskös talpú zárt cipőt hozzatok. Tehát ne converse cipő, szandál, túra- vagy stoplis cipő legyen. Bármilyen szabadidős zárt edző cipő megfelel.

16. Szeretnénk kérni iskolába edzéslátogatási igazolást a +2 tesi felmentéséhez mi a teendőnk?

A jelentkezési lapon jelöljétek be, hogy kértek edzéslátogatási igazolást. Ha van a sulinak külön nyomtatványa akkor hozzátok el kitöltve az első edzésre. 

Ha nincs külön nyomtatvány akkor a innen tudjátok letölteni a miénket. Kérünk, ezt is első edzésre kitöltve hozzátok el.

17. Szeretném, ha gyermekem járna teniszre. Van próbaalkalom? Mi a menete a jelentkezésnek?

Tanév közben nincs próbaalkalomra lehetőség (csak nyári szünetben), mivel a csoportokat igyekszünk állandósítani és a ki-be járkálásokat minimalizálni a haladás érdekében. Külön időpontokat próba alkalomra, a tanév közben az órarend telítettsége miatt nem tudunk adni. Így szimplán csatlakozni tudtok a csoportokhoz és van lehetőségetek a következő hónap kezdete előtt kilépni, ha úgy döntötök nem tetszenek az órák. Bár titkon reméljük, hogy erre nem kerül sor és el tudjuk nyerni a tetszéseteket ezzel a szép, bár nem könnyű sportággal. 🙂 Nyári szünetben az edzővel való egyeztetés után lehetséges edzést/próba alkalmat megbeszélni. A próba alkalom díja megegyezik az egyéni/páros oktatás díjával és idejével.

Ha jelentkezni szeretnétek akkor a következő lépéseket tegyétek meg:

  1. Az edzéslátogatási szabályzatot olvassátok el és a végén található jelentkezési és edzés szabályzat elfogadó nyilatkozatot töltsétek ki, írjátok alá. Küldjétek el Julinak a liptak.julia.94@gmail.com-ra ezzel jelezve szándékotokat.
  1. Regisztráljatok a https://palyafoglalas.gyomrotenisz.com/Customer/User oldalon a GYERMEK NEVÉVEL ÉS ADATAIVAL, de szülői email címmel (és számlázási névnél szülő nevével!!!) egy felhasználói fiókot. Itt egy kis segítség hozzá hogyan is fog kinézni a kitöltendő adatlap: http://gyomrotenisz.com/a-regisztraciorol-ujaknak/
  1. A regisztráció után FÜGGŐ státuszban lesz a fiókotok. Julitól kérjetek AKTIVÁLÁST (liptak.julia.94@gmail.com ). Ő fogja Nektek aktiválni a fiókot. Ha aktiválva lett a fiók, több teendő nincsen vele (nem kell időpontot foglalni, se pályát). A fiókon keresztül lesz az időpontra feljelentkeztetve a gyermek (edző által) illetve a megadott e-mail címre fogod kapni a számlát az edzésekről és itt láthatjátok a foglalási naptárban az órarendet. A számlázási névhez mindenképp szülői nevet adj meg kérlek. Annak a szülőnek a nevét aki a befizetéseket fogja intézni!
  1. Facebookon jelöld be Móré-Lipták Júliát, hogy fel tudjon venni a Gyerek edzés facebook zárt csoportba. Itt fogtok mindenkit érintő általános információkhoz hozzájutni (pontos szezon kezdet, edzéseket érintő általános információk, szülői értekezlet stb). A messenger csoportok pedig az SOS helyzetekre lesz létrehozva a szezon kezdetén. Itt lesz jelezve ha elmarad az edzés esetlegesen illetve ti is itt tudjátok jelezni ha valami miatt nem tudtok jönni edzésre.
  1. Ha megkaptátok a számlát (04.15. kezdésnél ez a kezdés előtti héten esedékes) utaljátok át a díjat vagy hozzátok első edzés alkalomra PONTOS összegben készpénzben, borítékba lezárva, névvel ellátva.

18. Mikor lesz a nyári tábor?

Július 1-5-ig a narancs pályásoknak rendezünk nyári tábort

Július 8-12-ig pedig a zöld/sárga labdásoknak

Ha bármilyen kérdésed van még írj a liptak.julia.94@gmail.com e-mail címre.

Reméljük kedvet kaptatok az edzéshez és nemsokára találkozunk a kezdésnél! 🙂

Üdv,

Bogi és Juli