Az edző válaszol

Az edzésekről

Mikor lehet csatlakozni az edzésekhez?

-Az edzésekhez a kinti (gyömrői edzések) szezonban bármikor lehet csatlakozni. A téli szezon alatt sajnos az előre lefoglalt vecsési pálya és fix csoportok miatt nem lehet. Az alábbi ábrán jól látható a kinti és benti szezon eloszlása.

Látom, hogy Vecsésen vannak télen az edzések. Gyömrőn nincs lehetőség?

Sajnos nincs. Bár az évek alatt sokat fejlődött pályánk, téli befedése anyagi és kiviteli szempontból se lehetséges jelenleg. A legközelebbi megfelelő fedett salakos pálya Vecsésen a Gubacsi Zsófi Tenisz Klubban van. Ide szoktunk a téli hónapok alatt átjárni. A környéki csarnokok telítettek, új külsősöket nem vagy csak lehetetlen időpontokban engednek be illetve nagyon kevés alkalmas teniszezésre.

 

Értem. Olyat lehet esetleg, hogy a kinti szezonban teniszezik gyermekem és télre kihagyjuk?

Természetesen. Ebben az esetben viszont nem tudom garantálni, hogy ugyanabba a csoportba kerül vissza a következő kinti szezonban a gyermek (ha csoportosra jár).

 

Mit jelent és mi a különbség a tanfolyamos és alkalmi edzés között?

Az iskolai tanév alatt tanfolyamos edzések vannak. Azaz előre megírt órarend alapján, az iskola végéig fix időpontban vannak az edzések. A tanfolyami edzések alatt több csoportos edzés van. Egyéni és páros ekkor csak korlátozott létszámban. A tanfolyamos edzések havi díjasok, amit a hónap elején előre kell fizetni.

Az alkalmi edzések pedig a nyári szünetben vehetőek igénybe. Ekkor mindenki magának foglalja le az adott órát, nincs órarend. Nyári szünetben főleg páros és egyéni órákat szoktak foglalni, de ha 3-4 gyermek is tud jönni és szeretnének csoportos órát azt is megtartom. Az alkalmi órákról tudni kell, hogy a hónap végén kell csak fizetni az órákat. A lefoglalt és lejárt órákat összegzi a pályafoglaló rendszer és ez alapján küld ki számlát, a hónap utolsó napján aminek a rendezésére, 10 nap áll rendelkezésre. Tehát az alkalmi edzések utólag fizetősek.

 

Már értem az alkalmi és tanfolyami órák közötti különbséget és megnéztem az Árak, információk menüpont alatt az díjtáblázatot. Tanfolyami órák esetén, hogyan tevődik össze a havidíj? Mennyibe kerül egy hónap?

Nincs egy fix havidíj hiszen a hónap első napjától az utolsóig számolom a választott edzésforma és edzésszám+ havi pályadíj alapján a havi tanfolyami díjat. Röviden így áll össze:

Példa: A gyermek heti 2x jár egy 1,5 órás csoportos edzésre hétfőn és szerdán. Az adott hónapban 4 hétfő és 4 szerda van. Ez azt jelenti, hogy 8 edzése van a gyermeknek a hónapban aminek az óradíja 3000 Ft.  Így a havidíj: 8×3000 edzésdíj + 6000 Ft pályadíj = 30 000 Ft az adott hónap. Ha beléptetek a klubba, akkor a +pályadíj tárgytalan.

 

A gyermekem kezdő/haladó/már versenyzett. Van számára megfelelő tudásszintű csoport?

A kezdőtől a haladóig vannak csoportjaim, nagyjából minden korosztályban. Alsó tagozatostól a gimis korosztályig. Mindenképp tudunk találni neki helyet a csoportban. Ha a csoport valamiért mégsem jön össze (betelt, időpont ütközés) akkor egyéni vagy páros órát tudunk egyeztetni.

 

Gyermekem még sosem teniszezett, nem biztos, hogy a tenisz mellett maradunk egyelőre szeretnénk csak kipróbálni. Erre van lehetőség iskola időszakban?

Ezt mindenképp személyesen egyeztessük. Ebben az időszakban az órarendes órák és gyerekek élveznek elsőbbséget, de előfordulhat visszamondás stb., ekkor hétközben is lehetséges talán.

 

A próba órának van díja?

Igen, az edző díj ugyanúgy érvényes (egyéni, páros, csoportos). Ha úgy döntötök, hogy továbbra is jártok és találtunk a gyerkőcnek helyet és időpontot, akkor a havi díj kerül felszámolásra, amit majd a pályafoglaló rendszerben megadott e-mail címre küldöm. Ha mégsem tetszett, akkor az egy órát kell csak kifizetni, pályadíj nélkül.

 

Hogyan és mikor tudom rendezni az edzések díját?

Az tanfolyami edzésről a számlát, a pályafoglalós rendszerünk, az általad regisztrált e-mail címre fogja a rendszer küldeni, minden hónap első napján. Ezt minden hónap 10-ig, készpénzben vagy átutalással tudjátok rendezni. A kiküldött számlán minden utaláshoz szükséges adatot megtaláltok. A regisztrációról lejjebb találsz részletes információt.

 

Mi történik akkor, ha

  • esik az eső?
  • le kell mondjuk az órát betegség/iskolai program, egyéb dolgok miatt?

Az óralátogatás feltételeiről az oldalra feltöltött szabályzat van érvényben, amit a letölthető nyomtatványok fül alatt találtok meg. Ha komolyan gondoljátok a tanfolyami edzésre való beiratkozást, ezt mindenképp olvassátok el illetve az utolsó oldalát kitöltve, aláírva az első edzésre hozzátok el. Ha bármi nem világos, akkor pedig kérdezzetek!

Felszerelésről

Nincs ütőnk. Tudsz adni?

Természetesen, de ezt mindenképp jelezzétek előre nekem, hogy le tudjam készíteni az órára.

 

Milyen ruha illetve mik kellenek edzésre?

Ha nincs ütőtök, azt adok. Bármilyen tréningruha megfelel, nyílván évszaknak megfelelően. Ez nyárra már leszűkülhet egy rövidnadrág, pólóra. A kora tavaszi, késő őszi időszakban érdemes rétegesen öltözni.

A cipő az fontos, hogy zárt legyen és ne legyen se durva- (stopli, túrabakancs), se túl sima talpú (converse cipő félék).

Az előbbi felszántja a pályát, az utóbbi pedig nagyon csúszik, illetve nem ad tartást és “visszaüt”. A teniszben rengeteg oldalirányú mozgás van így érdemes olyan cipőt választani ami oldalirányba fogja a lábat. Ha még nem ruháznátok be tenisz cipőre, akkor egy sima edzőcipő is megteszi, ami hasonlít az alábbi teniszcipőre. (Arra viszont figyeljetek ha ebben megy teremsportra is, akkor folyamatosan mosni kell a talpát, hogy a benti borítást a beragadt salak kavicsok ne karcolják össze.)

Így néz ki egy tenisz cipő. (forrás: www.teniszuto.hu)

Jelentkezésről

 Most már mindent megtudtam az edzésekről és szeretném ha gyermekem járna/kipróbálná. Mi a következő teendő?

  1. Keress fel engem (Lipták Júlia) az oldalon megtalálható elérhetőségek egyikén, hogy van-e még hely. Ha nem veszem fel a telefont, kérlek mindenképp írj üzenetet, sms-t igyekszem mindenkit mielőbb visszahívni.
  2. Jelölj be facebookon, a magán profilomon, ekkor beveszlek a Gyerek edzés Facebook csoportba. Itt fogsz minden friss infót látni az edzésekkel kapcsolatban.
  3. Regisztrálj a Pályafoglalás menüpont alatt megtalálható pályafoglalós rendszerünkben. Kérlek olvasd el először a regisztrációról újaknak menüpontot, hogy biztosan mindent jól tölts ki.
  4. A regisztráció után a tanfolyamos edzések alatt nincs semmi teendőd a profillal. A regisztrációkor megadott e-mail címre megy majd a számla az edzésekről.
  5. Ha a klubba is beléptek, ebben az esetben a szülőnek is kell regisztrálni egy fiókot, amivel majd az edzéseken kívül fogsz tudni pályát foglalni.
  6. Töltsd le a letölthető nyomtatványok menüpont alatt található Edzéslátogatási szabályzat című dokumentumot. Olvasd el és az utolsó oldalát kitöltve, kinyomtatva hozd el az első edzésre. Figyelem az aláírás után, a szabályzat elfogadásra kerül, reklamációt ezután nem tudok elfogadni!

Fizetésről

Az edzéssel kapcsolatban minden tiszta, hogyan lehet fizetni az edzéseket?

Az edzésekről a számlát, a pályafoglalási rendszerben megadott e-mail címre fogom küldeni. Ez alapján tudjátok befizetni az edzéseket. Ezt lehet készpénzben illetve utalva is. Az utaláshoz szükséges információk, mind megtalálhatóak lesznek a számlán.

Fontos!  A tanfolyamos edzéseket előre kell fizetni minden hónap 10-ig.

 

Rendben. Mennyi egy havi edzés díja?

A havi díj két dologból áll össze. Edzői díj + pályadíj. Az árakat illetve a havi díj összetételéről az Árak, információk menüpont alatt találhatóak.